Actiegroep: Nederland Vrij!

Een sigaret in een steriele flat.

Wietpas per direct afgeschaft!

20 November 2012 door Jacob

Jawel mensen, de kogel is door de kerk. De wietpas komt er niet. Vandaag is besloten de wietpas per direct af te schaffen! Geen gedoe meer met persoonlijke pasjes en registratie bij de lokale shops. Nieuwe opzet, nieuwe kansen. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden gesteld.

Vanaf 1 januari 2013 mogen gemeenten zelf hun lokale (soft)drugbeleid bepalen voor verkoop aan uitsluitend Nederlanders. De blowende Hollander dient zich wel te legitimeren d.v.m. paspoort of legitimatiebewijs. Tevens gaan er al stemmen op hier een, aan een houdbaarheidsdatum gekoppelde uittreksel-plicht uit de basis-administratie aan te koppelen. (Mooi voor de nodige extra omzet richting gemeentekas. Die moeten natuurlijk fijn fiscaal met u meeroken?) Tevens maakt deze registratieplicht een sluitende administratie van de blowers mogelijk. Mooie win-win voor de baas. Iedere volksactiviteit die meer dan twaalf participanten telt dient schijnbaar een eigen fiscale afroom-afdeling te moeten hebben.

Door wie die meneer Opstelten is ingefluisterd het roer radicaal om te gooien blijft vooralsnog onbekend. Duidelijk is wel dat het hier toch ‘lijkt alsof’ de landelijke politiek zijn handen van de lokale softdrugs problematiek aftrekt door de gemeenten weer ruime lokale autonomie te verlenen in te volgen beleid en handhaving. ‘Maatwerk op locatie door lokale bestuurders’ is het nieuwe begrip. Het lokale bestuur mag bepalen hoe de legitimatieplicht gehandhaafd moet worden en welke handhavingsmaatregelen hiervoor worden ingezet. Welke troef hebben ze hiervoor in handen?

Of is dit de natte droom van een overheid?
Het verplicht moeten legitimeren voor controle van nationaliteit opent natuurlijk weer enkele mooie ‘noodzakelijke’ buitenkansjes voor de eeuwig informatie-hongerige hoeders der welvaart en staatsbelangen. Vragen als ‘Wie zijn al die blowertjes nou eigenlijk’, en ‘hoeveel verstoken die gasten nou eigenlijk?’, waren tot op heden altijd maar deels beantwoord. Een echt mooi sluitend fiscaal model was er niet van te maken, die shops konden nog redelijk sjoemelen met de (gedoogde)achter(draai)deur-inkopen. Nou, opgelost. Nu hebben we een instrument geschapen om ook daar een einde aan te maken.

Controle van identiteit kan op termijn natuurlijk gekoppeld worden aan een verplichte aansluiting op het GBA. Hiermee is direct te controleren of en waar iemand ingeschreven staat en bevoegd hier softdrugs aan te schaffen. Uiteraard vullen de ‘echte’ omzetcijfers de het zo gezochte ‘grijze gebied’ in, waarmee de werkelijke omzet belast kan gaan worden. Zei het toch, win, win, win, alleen niet voor de ondernemer of de gemiddelde blower. Die mogen weer een extra stukje privacy inleveren en niet te vergeten, een substantieel deel van de omzet-prijs gaan schudden als feestelijke start van een zeer veelbelovende fiscale groeimarkt. Hoeveel accijns betalen we nu op drank?

Bron: Anarchiel

Gepost op Tuesday, 20 November 2012 in rubriek Actie!, Nederland. Volg de reacties door de RSS 2.0 feed. Zowel reageren en pingen is momenteel niet toegestaan.

Reacties zijn gesloten.